SILJE MARIE HISTORIEN

 

 

Silje Marie var ei aktiv jente som vokste opp i en liten bygd på Vestlandet. Hun lekte med jevnaldrende og var stort sett en glad og fornøyd jente. I sjette klasse endret noe seg. Som over natten opplevde Silje Marie å bli utestengt av de hun så på som vennene sine. Året som fulgte ble preget av mobbing, psykisk terror, frykt og usikkerhet. Ingen fanget dette opp og Silje Maries rop om hjelp ble ikke tatt på alvor.

Det ble på mange måter en ny start når hun begynte på ungdomsskolen. Men sårene og det knuste selvbilde fra barneskolen ble dessverre ikke fulgt opp og bearbeidet. Det medførte at hun ble mer og mer destruktiv og ting utviklet seg i en alvorlig retning. Dette ble starten på 10-12 år i psykiatrien.

Gjennom årene i psykiatrien ble Silje Marie beskrevet som “et dyr i bur”. Her opplevde hun blant annet beltelegging, elektrosjokkbehandling, tvangsmedisinering, isolering, 30 forskjellige typer medisiner, 86 leger og over 200 sykepleiere.

Alt endret seg da hun møtte en person som virkelig så henne. En som turte å utfordre det etablerte. Denne personen tøyde grenser for hva som var vanlig på sengepost, og strakk seg hele tiden litt lengre. Silje Marie opplevde å bli sett av et annet menneske – og ikke bare en fagperson. Med sin væremåte bidro denne personen til starten på Silje Marie sin tilfriskning.

Gjennom sin historie forteller Silje Marie om et bitte lite vingeslag som klarte å endre hele verden - for henne. 

 

Dette kaller vi Sommerfugleffekten!

_HAP3794.JPG

Fotograf: Harald Pettersen